Bon Vivant - De Langste Rollade Ter Wereld

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:Nederland is een belangrijke producent van vlees. Om concurrerend te kunnen zijn moet het vlees zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd. Hierdoor zijn boeren genoodzaakt zoveel mogelijk dieren op een kleine oppervlakte te houden. Daarbij gebruiken ze ook goedkoop voer, soms zelfs met antibiotica, waardoor ziektes onderdrukt worden en de varkens sneller groeien.Enkele boeren in Nederland voelden zich niet meer thuis in deze “normale” vorm van veehouden en gingen voor een diervriendelijker en gezonder alternatief. Samen hebben deze veehouders Bon Vivant opgericht, dit is de enige aan- en verkoper van scharrelvlees in Nederland. Om exclusiviteit, dierenwelzijn en gezondheid te waarborgen zijn er strenge afspraken gemaakt waar onze veehouders zich aan moeten houden.# Scharreldieren hebben voldoende ruimte om vrij in te bewegen, te spelen en te groeien.
# Scharreldieren worden in groepen gehuisvest. Ze leven net als in de natuur, met meerdere   dieren bij elkaar.
# Scharreldieren hebben in de stal een ligplaats waar altijd vers stro ligt.
# Scharrelvarkens hebben altijd de mogelijkheid om naar buiten te gaan, scharrelrunderen      moeten van mei tot en met september in de wei kunnen rondlopen.
# In de stallen is altijd voldoende daglicht aanwezig om een normaal dag- en nachtritme te   realiseren.
# Het voer voldoet aan speciale eisen. Het mag geen geneesmiddelen – antibiotica, groeibevorderaars en chemotherapeutische stoffen – bevatten.
# Er wordt met respect met de dieren omgegaan, ook tijdens het transport.
# De jonge dieren blijven geruime tijd bij de moeder zogen, zodat ze opgroeien tot gezonde en sterke dieren. De kalveren moeten zelfs tot minimaal 20 weken bij hun moeder blijven.
# De dieren mogen niet aangebonden zijn.
# Wij waren de eerste waar castreren en onthoornen alleen onder verdoving mag plaatsvinden.

Deze en andere regels hebben er voor gezorgd dat de veehouders bij Bon Vivant een speciaal stukje vlees kunnen bieden: gezonder, diervriendelijker en zeer zeker smaakvoller.
Dit stukje vlees is bijzonder en daarom ook niet zomaar bij iedere supermarkt en slager verkrijgbaar. Alleen slagerijen en supermarkten die aan strenge voorwaarden voldoen mogen dit verkopen. Het scharrelvlees van Bon Vivant is herkenbaar aan het ‘Scharrel’- logo.Recent is Bon Vivant nog een stapje verder gegaan om u het meest gezonde stukje vlees te bieden wat er in Nederland verkrijgbaar is. Dit door een nieuw voerconcept te introduceren. Dit nieuwe voer bevat o.a. lijnzaad. Door lijnzaad toe te voegen aan de voeding van onze dieren bevat dit vlees volgens verschillende testen Omega 3 en 6. Dit kan verschillende positieve effecten hebben op de gezondheid, zoals het cholesterol verlagen en de bloeddruk op een      gezond niveau te houden.  

Samengevat zijn er vier basiseisen waar scharrelvlees aan voldoet om u het meest diervriendelijke, veiligste, gezondste en lekkerste stukje vlees te garanderen:

1. Het welzijn van de dieren staat altijd voorop, ze hebben voldoende ruimte om binnen èn buiten te   kunnen leven, jonge dieren worden niet bij hun moeder weggehaald en alle ingrepen gebeuren verdoofd.
2. De veiligheid van het vlees wordt gegarandeerd. Zo zijn er geen antibiotica en groeibevorderaars toegevoegd aan het voer. Zo kunnen wij verzekeren dat u dat ook niet binnen krijgt door het eten van vlees. Daarnaast bevat het vlees omega 3 en 6, wat uw gezondheid kan verbeteren.
3. Het vlees is van gegarandeerde hoogstaande kwaliteit en dus lekker. Het vlees is steviger en malser omdat de dieren voldoende tijd en ruimte hebben om te groeien.
4. Ondanks de vele eisen is het vlees betaalbaar gebleven, in tegenstelling tot biologisch vlees, omdat de dieren geen biologisch geteeld voer moeten eten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Bon Vivant   www.bonvivant-vlees.nl
Telefoon 0544 – 392 280 info@bonvivant-vlees.nl


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu